Google Pixel-tips: zo transformeer je jouw foto’s met AI (2024)

Heb je een recente Google Pixel? Dan maak je vast gebruik van de ‘magische gum’, maar je hebt nog veel meer toffe bewerkingsmogelijkheden. In dit artikel nemen we je mee langs de handige AI-functies.

Lees verder na de advertentie.

Steun Android Planet

Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Google Pixel-foto’s bewerken met AI: dit kun je ermee

Google is één van de grootmachten als het gaat om het gebruik van kunstmatige intelligentie. Dit kun je gebruiken voor allerlei doeleinden, maar eentje daarvan is het bewerken van foto’s. Vooral bekend is de ‘magische gum’, waarmee je heel simpel objecten van geschoten kiekjes verwijdert. Ook kun je aan de slag met het maskeren van kleuren, waardoor objecten die uit de toon vallen toch in het plaatje passen.

Je kunt AI echter nog voor veel meer toffe dingen gebruiken. Wat denk je van het verplaatsen van objecten of de lucht aanpassen op een foto, zodat alles er net wat gelikter uitziet? Ben je meer artistiek ingesteld, dan kun je van zelfgemaakte foto’s ook heel wat anders laten maken. In dit artikel gaan we in op deze drie mogelijkheden en leggen we stap voor stap uit hoe je dat zelf voor elkaar krijgt. Wel heb je een recente Google Pixel-smartphone nodig. Wij hebben hiervoor de Pixel 8 Pro gebruikt.

Lees ook: Deze premium Google Foto’s-functies zijn gratis vanaf 15 mei

Vergroot, verplaats of verklein een object op jouw foto

Heb je een mooie foto geschoten, maar is een object toch te klein of groot, of staat net niet helemaal op de juiste plek? Dat is makkelijk aan te passen en AI helpt je daarbij. Om te beginnen open je de Google Foto’s-app en vervolgens het kiekje dat je wil aanpassen.

  1. Tik de foto aan en kies onderin de balk ‘Bewerken’;
  2. Tik linksonder op het knipperende galerij-icoontje;
  3. Selecteer het object dat je wil bewerken;

    Dat kan door erom heen te tekenen of het object met je vinger even ingedrukt te houden. Tip: zoom in op de foto om nog beter het object te selecteren. Meerdere objecten tegelijk aanpassen? Selecteer ze dan allemaal.

  4. Sleep het object naar de gewenste plek;

    Je kunt ook direct de grootte van het object aanpassen door knijpbewegingen te maken met je vingers, zoals je normaliter inzoomt op een foto of website.

  5. Alles naar wens? Tik rechtsonder op het gekleurde pijltje.

Het ligt er natuurlijk aan wat je wil bewerken, maar het kan even duren voordat Google jouw foto heeft aangepast. Niet helemaal blij met het resultaat, dan kun je naar rechts scrollen, want de zoekgigant geeft meerdere opties.

Nog niet helemaal naar wens? Kies dan ‘een nieuwe set resultaten maken’ en Google gaat weer voor je aan de slag. Natuurlijk kun je ook handmatig aanpassingen doorvoeren om de foto helemaal perfect te maken. Is dat het geval? Tik dan rechtsonder op het pijltje en kies voor ‘Opslaan’.

Steun Android Planet

Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Toffe foto, maar die lucht of voorgrond mag wel anders

Heb je een toffe foto gemaakt, maar vind je de lucht niet mooi? Ook dat bewerk je simpel en snel. Kwestie van de foto openen waarvan je de lucht wil bewerken. Vervolgens tik je weer op het knipperende galerij-icoontje en op het toverstokje. Kies daar voor ‘lucht’ of direct voor ‘gouden uur’ en sla de foto op.

Naast de lucht kun je er (bij bepaalde foto’s) ook voor kiezen om bijvoorbeeld het water aan te passen. Google geeft automatisch opties die passen bij de foto zelf. In onderstaande galerij zie je links de originele foto en vervolgens enkele met behulp van AI aangepaste afbeeldingen. Zoals je ziet kan het ‘natuurlijk’ overkomen, maar ook vrij nep.

Foto of kunstwerk? Dit zijn gestileerde foto’s van Google

Heb je een leuke foto gemaakt, maar mag het wel wat spannender? Dan kun je tot slot aan de slag met ‘gestileerde foto’s, waarbij je je kiekje stiekem niet meer herkent. Er zijn tal van mogelijkheden die Google voor je kan creëren, maar ook dat is natuurlijk een kwestie van smaak.

Volg alle genoemde bovenstaande stappen en kies voor ‘gestileerde foto’ en vervolgens krijg je allerlei toffe opties voorgeschoten, gebaseerd op jouw eigen plaatje. Hoe dat eruit kan zien zie je in onderstaande galerij, met aan de linkerkant de originele foto en daarnaast een viertal ‘gestileerde’ foto’s.

Het is natuurlijk tof dat je zulke mogelijkheden hebt en maak er ook zeker gebruik van. Wel laat het zien dat kunstmatige intelligentie ook gevaarlijk kan zijn. Bij sommige kiekjes is niet te zien dat ze bewerkt zijn, en zoiets kan maar zo op social media worden geplaatst – of door iemand gebruikt worden met verkeerde intenties.

Meer tips op Android Planet:

  • Tip: zo voeg je een betaalpas toe aan Google Wallet (25 jul)
  • Keuzehulp: Zo vind je het beste Spotify-abonnement voor jou (24 jul)
  • Samsung legt sideloading aan banden: zo omzeil je het verbod (24 jul)
  • Smartwatch helemaal zonder telefoon gebruiken: kan dat? (23 jul)
  • In 5 stappen offline navigeren met Google Maps (+ video) (19 jul)

Steun Android Planet

Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Google Pixel-tips: zo transformeer je jouw foto’s met AI (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Greg O'Connell

Last Updated:

Views: 6680

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg O'Connell

Birthday: 1992-01-10

Address: Suite 517 2436 Jefferey Pass, Shanitaside, UT 27519

Phone: +2614651609714

Job: Education Developer

Hobby: Cooking, Gambling, Pottery, Shooting, Baseball, Singing, Snowboarding

Introduction: My name is Greg O'Connell, I am a delightful, colorful, talented, kind, lively, modern, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.